extra vanbetty

Dataverkeer en Bandbreedte

Als bezoekers je website willen bekijken wordt informatie als afbeeldingen en html code verzonden naar de webbrowser van de gebruiker. Deze verplaatsing van data wordt ook wel dataverkeer genoemd, niet te verwarren met de term bandbreedte die het vermogen aangeeft van een netwerk om een bepaalde hoeveelheid bits aan dataverkeer per seconde te vervoeren.

Dataverkeer wordt aangeboden door je hostingbedrijf met een bepaalde hoeveelheid MB's (of GB's) per maand. Elke keer als een (nieuwe) bezoeker je website opent gaat er een gedeelte van de bandbreedte af. Op het moment dat je datalimiet bereikt is kunnen er twee dingen gebeuren:

  1. Je website wordt niet meer getoond.
  2. Je betaald naderhand de overschreden hoeveelheid dataverkeer aan je hostingbedrijf.

Vaak krijg je voorafgaand aan de overschrijding van je limiet een mail waarin je aangeboden wordt meer dataverkeer bij te kopen.

Hostingpakket

Let dus bij het kiezen van een hostingpakket niet alleen op de opslagruimte, maar ook op de datalimiet per maand.

Dataverkeer berekenen

De bestandsgrootte van je pagina's en de hoeveelheid bezoekers bepalen hoeveel dataverkeer je nodig hebt. Bij het berekenen van het maximale aantal bezoeken dien je de datalimiet te delen door de bestandsgrootte van een of meer pagina's (inclusief afbeeldingen).

dataverkeer

Links

Budgetwebhosting | goedkope hosting
Hotlinkfiles | host afbeeldingen gratis
Easyshare | host beastanden gratis